onsdag 27 februari 2013

Pastasallad

Min supergoda lunch med färsk spenat, pasta (vit tyvärr) och valnötter och en massa getost.

Varför finns det så dåligt urval med sallader på affären? Vill ha bulgur till denna sallad istället för vit pasta. Måste orka göra själv, måste vilja göra matlåda...


Jag väger över 130 kilo, inte roligt alls. Måste nog mäta midjemåttet också.
 

START VIKT

Idag bestämde jag mig för att det var dags för vägning. Tänkte inte köra med måndagsvägning eftersom det är så alla misslyckade bantare gör. "Jag börjar på måndag", känns ju igen:-)

Men eftersom jag verkligen ska gå ner i vikt denna gång och behålla den så valde jag att väga mig mitt i veckan. Onsdag = perfect match?

Fy fan - jag väger 130,5 kilo

Har gått upp ett kilo sedan jag vägde mig sist. Inte bra.

Det mesta jag vägt någonsin är 132 kilo och det var innan min förra viktminskning. Då märkte jag efteråt vilken dålig kondition jag faktiskt hade. Tyckte inte att övervikten påverkade mitt liv särskilt mycket när jag vägde 132. Nej, visst, snacka om förnekelse.

För någon månad sedan vägde jag 125, så jag är jäkligt besviken på att jag gått upp 5 kilo istället för ner. Men det är för mycket ursäkter och uppskjutanden. Jag måste inte men jag vill förändra min vikt igen och nu för alltid.

Hellre träningsmissbrukare än matmissbrukare. Även om vägen är jäkligt backig dit.

tisdag 26 februari 2013

Ännu mer choklad

Jag har bestämt mig för att skriva ner vad jag äter varje dag för att jag ska sluta ljuga för mig själv. Jag äter mycket choklad och utöver det ganska vettigt. Men i och med att jag kan äta 100-200 gram choklad per dag så sabbar det min viktminskning. På helgerna blir det lite mer onyttigheter.

Så lite pinsamt måste jag nu erkänna att jag även smällt i mig en Dubbelnougat. Men den ska jag sluta med, innehåller så dåliga fetter så det vore bättre att göra en egen variant av nötmousse och äta. Nötter är ju bra fett.

Dubbel Nougat
 
Denna läckerbit innehåller 295 kcal. Marabous hemsida är jättedålig, de hänvisar till innehållsförteckningen på förpackningen istället för att de lägger upp infon på hemsidan. Dåligt!
 
Innehållsförteckning: Marabous dubbelnougat:
Socker, 25% hasselnötter, vegetabiliskt fett, 9% mandel, kakaomassa, vasslepulver, kakaosmör, skummjölkspulver, smörfett, emulgeringsmedel (sojalecitin, E476), arom.
 
 
Totalt hittills: 1800 kcal
 
Så nu ska jag alltså inte äta mer idag om jag vill gå ner i vikt.
 
Och just nu är jag faktiskt supermätt. Ångrar förstås chokladen jag ätit - så onödigt, men det är precis så jag gör varje dag och tänker att imorgon slutar jag köpa choklad.

Chokoholic

Oj, oj blev såååå sugen på choklad så nu har jag ätit upp en 100 gram Salmiakki. Den är livsfarligt GOD. Om du inte ätit den så köp den inte, sedan är du fast, så god är den.


Snabbt slängde jag i mig den också, 500 kcal till.

Totalt hittills cirka 1500 kcal


Bara för att bli lite mer ordentlig så lägger jag upp innehållsförteckningen också. Kanske jag inte vill ha den mer då

Salmiakki


Innehållsdeklaration:
Socker, helmjölkspulver, kakaosmör, glukossirap, kakaomassa, vasslepulver, skummjölkspulver, aromer (bl.a. lakrits), ammoniumklorid (salmiak), emulgeringsmedel (sojalecitin), koksalt, färgämne (E153). Minst 30% kakao i mjölkchokladen. Kan innehålla små mängder hasselnötter.

Vikt:
100g

Näringsvärde per 100g/ml:
Energi1970kJ/ 470kcal
Protein6,0 g
Kolhydrat62 g
Fett22 g
Allergiinformation
GlutenNej
SojabönorJa
NötterSpår

 

Hälsosallad


Sitter och äter en supergod sallad från Coffehouse By George. Det är deras hälsosallad med getost. Den är supergod, fast idag fick jag ingen hoummus i, vilken miss.
 
Var ute hos en kund och arbetade fram till lunch och nu är jag tillbaka på vanliga kontoret igen. Har inte ansträngt mig något mer än att jag stod och arbetade i 2 timmar.
 
 
Frukost: 1 burk keso med 1 msk citruskesella och lite cashewnötter. Mums
Lunch: Hälsosalladen
 
Kalorier? Kanske 1000 kcal
 
 
 
.

måndag 25 februari 2013

Viktinspiration

Jag älskar att se på före och efterbilder på dom som gått ner i vikt.

Kolla vad snygg Kirstie Alley är på mittenbilden.




Jag vill också bli så snygg. I första hand vill jag komma till storlek 46 som känns lite mer normalt. Nu har jag 54 i byxor. Pinsamt äckligt.

Lindts pistage chokladkaka

Hjälp, nu när jag tittade på chokladkakan så ser jag att den innehåller 150 gram. Shit, jag trodde det var en vanlig 100-grammare. Usch, då drar det iväg med kalorierna. 100 gram choklad är ca 500 kcal så den här blev 750 kcal. Oj, oj.


Totalt kcal hittills: 2 x nutrilett hunger control bars = 432 kcal
Plus chokladkakan 750 kcal

= 1182 kcal


Dagens mat hittills

Började med att gå till jobbet = mycket duktigt.

Men jag är sååååå trött på vintern och hatar att trippa omkring på isiga trottoarer och snöiga backar. Men om jag inget gör så blir det ju ingen förändring och jag är trött på att vara fet också. Så en promenad är bra.



Hittills idag har jag ätit 2 nutrilettbars och en Lindt chokladkaka. Wow, väldigt bra diet.




Resten av igår

Efter lunchen igår så åt jag två citronmuffins, åhh delicious!!! Mumsigt, jag hade kunnat äta två till.

Tog en promenad till på 30 minuter. Duktigt:-)

Sedan var vi till Ikea en sväng och det tog längre tid än vi bestämt så vi åt middag där. Kyckling med ratatouile (hm hur stavas det?) och bearnaisesås. Älskar bea... Så tog jag kokta morötter och en liten skål med sallad. Hyfsat duktig:-)

På kvällen åt jag rostade mackor med ruccola (bra), bregott och ost. Gott, men si så där bra...

Innehållsförteckning

Kycklingfilé: Kycklingfile, vatten, marinad (kryddor (paprika, peppar, lök, vitlök, koriander, chili, timjan, ingefära, persilja), maltodextrine, salt, sackaros, naturliga smakämnen, vegetabilisk olja (solros), surhetsreglerare och citronsyra 8E330), potatisstärkelse, Stabiliseringsmedel (E407a, E451i) och salt.
Grönsaksmix: Morötter, tomater, paprika röd grillad (röd paprika, solrosolja), palsternacka grillad (palsternacka, solrosolja), vatten, raps olja, salt, lök, brunt socker, majsstärkelse (majsstärkelse, svavel dioxid (E223)), chilipasta (chilli peppar, salt, surhets reglerare (E260), sodium bensoat (E211)), vitlök, vinäger, lagerbladsmix (salt, lagerblads extrakt), vegetabilisk buljong
(salt, morot, lök, tomat, broccoli, grönkål, palsternacka, svamp, topioca stärkelse, persilja och solros olja), timjan och vit peppar kryddning (vitpeppar, havssalt, majsstärkelse, chilli extrakt, rapsolja, mono- diglycerid (E471)) .
Bearnaisesås: Vegetabilisk olja, vinäger, äggula, salt kryddor, smärarom, färgämne: betakaroten, konserveringsmedel E202, övriga tillsatser E415.
Uj, uj hur kan en grönsaksmix ha en sååå lång ingredienslista?!? Mycket olja, socker, svaveldioxid, sodiumbensoat...
 
Har ingen aning om hur mycekt kalorier det blev totalt under dagen. Men kanske ungefär så här...
 
2 muffins ca 300 kcal
2 rostade mackor ca 400 kcal
Kycklingrätten ca 500 kcal
 
Oj oj, höll på att glömma lite godis som slank ner också...
chokladpraliner ca 200 kcal
 
Middag och mellis: 1400 kcal
 
Totalt hela dagen ca: 2180 kcal

Kanske inte hela världen om jag var mer aktiv, men nu är jag ju riktigt stillasittande. Ja, fast idag har jag ju faktiskt promenerat totalt 1 timme. Men inte var det särskilt snabbt, jag blev inte svettig.
 
 

söndag 24 februari 2013

Lunchen

Åt lunch vid ett-tiden, cirka 3 timmar efter frukosten. Så det är väl ok?

Eftersom jag passade på att jobba lite medan familjen vaknade till liv så åt jag lunch på jobbet. Trist men gott. Det blev en färdigpaj från Felix. Fetaost med oliver eller vad den nu heter.

Jag hackade lite rödlök och la till en avokado. Riktigt smarrigt.




Felix fetaost paj, ingredienser

Skal: Vetemjöl, margarin (vegetabilisk olja, vatten, salt, emulgeringsmedel E471 och naturlig arom), vatten, havregryn, ägg, olivolja, quinoa och salt.Fyllning:Mjölk, ägg, tomat, fetaost, grillad gul paprika, grädde, grillad rödlök, oliver, färskost, inulin (fiber från cikoriarot), ruccolapesto (ruccola, solrosolja, citronjuice, olivolja, parmesanost, mjölkpulver, kryddor, stärkelse, salt och socker), spenat, stärkelse, kryddor (bl a vitlök och persilja), salt, naturlig arom och kryddextrakt.Till en paj har 9,5% fetaost, 6,5% grillad paprika och 3,5%oliver använts.

Näringsvärde




100 g pajpaj (230 g)% GDA
Energi, kJ970225027
Energi, kcal23053027
Protein, g6,51530
Kolhydrater, g163814
Varav sockerarter, g2,76,27
Fett, g153449
Varav mättat, g5,91470
Kostfiber, g2,35,321
Natrium, g0,41,042
Motsvarar som salt, g1,12,542



Lunch kalorier: paj 530 + avokado ?? cirka 130 kcal?? rödlök säkert inte mycket = ca 660 kcal

Totalt frukost och lunch: 780kcal








Dagens frukost

Idag började jag dagen på bästa sätt. Vaknade vid 8-tiden och bestämde mig för att gå en promenad.

Kanske beror det på att solen tittade fram för första gången på länge. Är så svältfödd på sol så jag skulle vilja rymma till Spanien. Hur som helst jag satte på mig myskläder och gick en halvtimmes promenad. Sedan åt jag en vanilj skyr. Den är jättegod och krämig.

 
 
Näringsvärdet är bra och jag är mätt åtminstone i två timmar. Om jag har tur i tre timmar:-)
 
 
Näringsinnehåll Skyr Vanilj:
per 100 g:per portion (160 g):
Energi320 kJ (75 kcal)520 kJ (120 kcal)
Protein10 g16 g
Kolhydrat8,5 g14 g
varav sockerarter8 g13 g
Fett0,2 g0,3 g
varav mättat fett0,1 g0,2 g
Kostfiber0 g0 g
Natrium0,04 g0,06 g
Kalcium97 mg (12 %*)155 mg (19 %*)

 
 

Så frukost idag = 120 kcal