torsdag 21 mars 2013

Apropå midjemått

Om jag mäter min midja på smalaste stället så är den bara 104 cm, känns ju lite bättre.

Kollade på en storleksguide och då ska man mäta på smalaste stället. Hur som helst så ville jag kolla vilket midjemått man ska ha för att komma i storlek M, dvs stl 40 och det är 76 cm. Hmm, känns som ett mål långt borta.

Nu ligger jag på storlek 2-3 XL beroende på var jag mäter. Så jag får sikta in mig på XL i första hand. Det är midjemått 89-94 cm.

Så 10 cm i midjan (på smalaste stället:-) borde ta 8-10 veckor att bli av med. Inte helt fel. Nu är det vecka 12 och om jag lägger på 10 veckor hamnar jag i vecka 22. Det är slutet på maj. Skulle vara toppen att vara smalare till dess!

Hittade en tjej på nätet som kört itrim i 20 veckor. Vilken skillnad...

Min figur påminner en hel del om den till vänster.




 

Midjemåttet tillbaka

Jag vet man ska inte mäta eller väga sig för ofta. Men jag tyckte det var lite konstigt att midjan blivit så mycket större.

Dagens midjemått = 118 cm

Känns mer realistiskt än det var sist.

Har fortfarande inte bestämt mig för hur jag ska göra för att nå mina viktmål, men jag ska snart komma till skott är tanken.

Nu ska jag i alla fall gå och träna. Jag ska ta mig till gymmet minst tre gånger per vecka. och om jag bara vill träna i fem minuter så är det ok, jag ska få in vanan att gå dit utan att skämmas och förhoppningsvis få bättre flås på köpet.

Har just nu ett 3-månaders fyss kort. Så det gör att det är lite billigare. Får se om jag ska tigga till mig ett fyss-recept till för att få tre månader till.


lördag 16 mars 2013

Vikt och midjemått

Så har jag vägt mig igen och det är ingen större skillnad på vågen, men midjan har ökat 4 cm!!! Fasiken jag som tyckte jag var noga med mätningen och tog vid naveln. Eller har jag ätit för mycket pasta och därför är midjan större?!? Fattar ingenting.

Dagens vikt: 130,4 kg
Dagens midjemått (vid naveln): 121 cm

Usch, jag måste fixa en strategi nu. Önskar att det fanns ett viktprogram på tv som sökte folk. Jag skulle gärna ställa upp i Biggest Looser Sverige 2013. Call me...

Kollade faktiskt på tevekanalerna om de sökte folk men hittade inget. Jag behöver en piska och det NUUUU.

Nu är jag hungrig och ska hem och rota i skåpen och se vad vi får till middag. Borde inte äta pasta med tanke på midjemåttet.


 

onsdag 13 mars 2013

Inspiration viktminskning

Precis så här vill jag göra. Wow, vilken förändring!!

6 månader med träning och bra mat kan ge detta resultat. Ja, tack






tisdag 12 mars 2013

Viktbloggar - tips?

Jag skulle behöva hitta lite inspiration via andra viktbloggar. Och få idéer om hur jag ska lägga upp min viktminskning.

Idag har jag i alla fall tränat;
25 minuter crosstrainer och 20 minuter styrketräning rygg, axlar, armar och ben. Glömde lilla maggen:-)

Maten har varit ok;
Frukost 2 st low carb blåbärsbröd med ost och bregott
Mellanmål: 1 äpple
Lunch: 1 banan och 30 gram mörk choklad (gulp...)
Träningspass:
Mellis efter träningspasset: 20 gram mörk choklad 70 gram nöt/bär påse
Middag: couscous, skagenröra, spenatpaj (mini, mini) avokado, basilika, rödlök, riven morot och 20 gram mörk choklad.

Hmm, ja det var visst lite mycket choklad ändå.....

Någon som vet några bra viktbloggar?? Vill ha tips.

söndag 10 mars 2013

Dagens vikt

Igår var det fullt upp hela dagen. Vi ska snart flytta så det var packning, försäljning på blocket och rensning. Vi har gjort högar; slänga, spara och sälja.

Åt sallad ute till lunch och lät bli att köpa en massa choklad som lördagsgodis. Åt en liten skål snacks och 4 rutor mörk choklad. Kände mig duktig!

Idag tyckte jag att det var dags att ställa sig på vågen igen. Inget har hänt, men så har jag ju inte valt någon viktstrategi ännu heller.

Dagens vikt: 130,2 kg, ett riktigt fetto alltså.

Tog ett midjemått också och min tjusiga obefintliga midja är 117 cm. Nå, ja om jag mäter på smalaste stället så är jag 108 cm, men nu mäter jag vid naveln så jag vet var jag mätt, och det är bredaste stället.

Ska ladda mentalt för att ta tag i vikten ordentligt och välja en strategi. Finns ju så mycket att välja på; gi. lchf, viktväktarna, itrim, xtravaganza, cambridge viktprogram, slanka, viktväktarna.. och säkert några till. Det enda jag absolut inte ska göra är magoperation, gastric bypass. Jag vägrar, jag ska gå ner i vikt på naturlig väg.

Vem är snyggast? Vem mår bäst? Vem kommer leva frisk längst?  Inget svårt val...


 

fredag 8 mars 2013

Nedsatt glukostolerans

Har varit och fått svar på glukosbelastning som jag gjorde nyligen. Fy fasiken jag har nedsatt glukosbelastning. Alltså riskerar diabetes typ 2 om jag inte tar tag i min hälsa.

Viktigaste saken för att förbättra oddsen = gå ner i vikt!!!!!!

Ja, nu är det verkligen NO EXCUSES!

Fick rekommendationen att träna och gå ner i vikt. Oj så förvånad jag blir:-)




torsdag 7 mars 2013

Blomkålsmos och fisk

Hade ingen större lusta att laga mat. Inget ovanligt för att vara mig. Jag har helt tappat lusten för att fixa mat och vill helst bara äta choklad och fikabröd. Men eftersom det bara var sonen och jag hemma så var det bara att fixa ihop något.

Det blev blomkålsmos med citronbitare och lite rivna morötter, rödlök och riven zuchini. Och en klick majonnäs. Mumsigt blev det.

https://webmail.binero.se/?_task=mail&_action=get&_uid=335&_mbox=INBOX&_part=2
Nu ska jag hjälpa sonen med matteläxa. Pest. Skulle hellre ligga och läsa en bok eller glo på teve. Eller planera min viktminskning. När ska man hinna??? Snacka om fast i ekorrhjulet just nu.

Skulle man inte bli glad av träning??? Usch, vad jag är grinig och sugen på något sött efter maten...
 

Dagens träning och råkost

Idag var jag till gymmet igen. Körde på crosstrainern. Hjälp det var jobbigare för flåset än att gå på löpband, men troligen skonsammare för knäna. Orkade i 25 minuter så det blev nästan 300 kcal som jag förbrände. Good work!

Gjorde armar och rygg i 15 minuter och sedan var jag klar.

Min lunch idag var supergod o nyttig. Typ råkost med mozarella och grovt bröd med olivtapenade.

onsdag 6 mars 2013

Ricki Lakes viktminskning

Hittade hur Ricki Lake, en amerikansk tv-showskvinna typ Oprah, gick ner i vikt.

Hon följde en 1200 - 1400-kcal per dag plan. Med en balanserad mix av protein, komplexa kolhydrater och hälsosamma fetter. En typisk dagsmeny för Ricki kunde vara;
en yoghurt med granola till frukost, rökt kalkonbröst och blandade grönsaker till lunch, ett äpple med jordnötssmör till mellanmål, stekt kyckling till middag och en grillad persika till efterrätt.

Utöver maten så tränade hon med en pt tre gånger i veckan. Snyggt resultat


 

tisdag 5 mars 2013

Lovely lunch

Mums, har precis ätit upp min supergoda lovely lunch.

 
Pastarulle, basilika, rödlök, avokado och skagenröra. Ja, vad kallar man den dieten? Hur du blir tjock-dieten?


 

Träningspass

Yes, vad jag är duktig. Har precis varit på ett träningspass. Äntligen har jag vågat mig till ett gym. Tjohoo.

Jag satt och drömde om choklad och min goda lunch, så kände jag att nej, f-n nu går jag och tränar istället. Och det känns i armarna nu efteråt.

Jag gick på löpband i 30 minuter, sedan tränade jag armar i 20 minuter och sedan rodde jag i 5 minuter.

Snacka om att armarna känns helt skakiga nu.

fredag 1 mars 2013

Sarah Dawn Finer viktminskning

Har ni sett hur snygg Sarah Dawn Finer blivit. Wow, jag är imponerad. Hur har hon gjort? Är det någon som vet hur Sarah Dawn Finer gjort sin viktminskning? Är det gastric by pass, alltså en viktoperation?

Kolla skillnaden på bilderna nedan:



 



I julas var hon smalare

julvärd













Och nu är hon skitsnygg och smal




Det enda man hittar på nätet är något om svartalådan, men som hon själv säger där så testade hon det bara i 6 veckor. Nej, hon måste gjort en magoperation tror jag. Då brukar dom ju tappa vikt snabbt. Och eftersom hon inte velat prata om det heller så borde det vara något sån´t.

Hon verkar inte vara någon träningsmänniska så jag tror mer på gastric bypass, viktoperation eller möjligen en VLCD-kur.

Snygg är hon i alla fall och sjunger bra gör hon också.